Visie

Visie
Wij bieden elke week nieuwe activiteiten die aansluiten bij de kennis en vaardigheden van de kinderen. Sport en bewegen is belangrijk voor de motorische ontwikkeling van kinderen. Tegenwoordig spelen kinderen minder buiten dan vroeger. Wij sporten elke week buiten en bij slecht weer gaan we naar binnen. Op de sport BSO krijg je veel verschillende activiteiten aangeboden. Het maakt niet uit of je goed bent in sport. Wij vinden het belangrijk dat je plezier hebt en dat je bewegen gaat beleven.

Naast het ontwikkelen van motorische vaardigheden leer je ook omgaan met verschillen. Elk kind brengt zijn eigen talenten mee naar de sport BSO. Wij bieden de activiteiten aan op het niveau van uw kind. We differentiëren waar mogelijk en houden rekening met de verschillende leeftijden. Naast omgaan met verschillen leer je ook om te gaan met winst en verlies. Het gaat niet om winnen maar om het samen spelen.

Er zijn steeds meer onderzoeken die aantonen dat sport en bewegen de leerprestaties bevorderen. Een gezonde geest in een gezond lichaam zorgt voor balans en rust. Door te bewegen slaap je beter, ben je ontspannen en kun je meer aan. Sport helpt ook om doelen te stellen en sport leert je gedisciplineerd te zijn. Door de verschillende activiteiten die we aanbieden stimuleren we een gezonde leefstijl waarbij het plezier in bewegen centraal staat.

Voor een rijker leven nu en later